VACKRA FLICKORS LOTT

Mar 8th, 2010 | By | Category: 2006-1, Recension

Av Alexander McCall Smith
Morality for Beautiful Girls 2001
Översatt av Peder Carlsson
Damm & Son 2005

Man blir varm i själen av att läsa om Mma Ramotswe och hennes detektivbyrå i afrikanska Botswana. I Damernas detektivbyrå började kärleken mellan henne och bilverkstadsägaren J. L. B. Matekoni att spira, men nu har det kommit bekymmer emellan. Han sitter hemma och grubblar och Mma Ramotswe känner att hon måste utnyttja sin detektiva skicklighet för att komma till rätta med det som tynger honom.

I en sidoberättelse tar hennes sekreterare sig an fallet med vem av fyra kandidater som kan komma ifråga att bli Miss Botswana. Tävlingen har tidigare varit drabbad av skandaler och nu gäller det att hitta en tös som inte har skelett i garderoben.

McCall Smith har tidigare skrivit barnböcker och en del av den yrkesskickligheten bär han med sig till romanerna om Mma Ramotswe. Det är snälla och smått kloka historietter han serverar. Spänningen ligger i vilken grad av vänlighet detektiverna ska använda sig av för att lösa sina små gåtor. Här tystnar minsann inga lamm.

BIRGITTA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22