UTVALD

Aug 19th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till UtvaldAv Sarah Stovell
Exquisite, 2017
Översatt av Cajsa Mitchell
Lind & Co, 2018
ISBN 978-91-7779-264-2, 348 sidor

Bo Luxton har lyckats i livet. Hon har skrivit en rad böcker som  sålt mycket bra, hon har familj och ett vackert hem i engelska Lake District där hon också håller välbesökta skrivarkurser dit skrivande människor kommer för att umgås och lära av någon som lyckats inom branschen.

Sarah StovellVem som helst blir inte antagen men Alice hade turen på sin sida den här gången. Hon vann deltagande i en tävling. Alice har försökt bli författare men inte lyckats så bra med det, precis som hon misslyckats med de flesta av sina jobb och den pojkvän hon har är inte heller så mycket att hänga i graven.

Bo dras till Alice. I henne ser hon en yngre version av sig själv. Först blir hon hennes mentor och lärare men den funktionen utvecklas snabbt till vänskap … och något mer än det.

Vem blir manipulerad och vem blir missförstådd av de två? Detta är en berättelse om hur kärlek förvandlas till besatthet, löften till lögner som krossar hjärtan.

Läsaren får en hel del varningssignaler att ta till sig när Stovel drar till skruven i denna psykologiska thriller. Mitt i alltsammans finns en ensam ropande röst som verkar vilja ändra på allt. Vi vet inte om det är en annan version av Bo eller Alice eller kanske en tredje person som står emellan dem. Din gissning är lika bra som min.

Trots ämnet och trots alla inre monologer är det en lättläst och snabbt avverkad roman.

LENA JEPPSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22