UTAN ALIBI

Jan 12th, 2008 | By | Category: 2000-3, Recension

Av Sandra Brown
The Alibi 1999
Översatt av Carla Wiberg
Richters 2000

Sandra Brown är inte värst känd i Sverige, men hon har faktiskt sålt 50 miljoner böcker världen över och har haft 34 titlar på New York Times bestsellerlista (allt enligt Egmont Richters PR-avdelning). Och varför tvivla? Det här är en dam med gediget hantverkskunnande och förmåga att spinna en häftig intrig.
Åklagaren i Charleston, Hammond Cross, väntar sig en lysande karriär. Men på ett nöjesfält träffar han en kvinna, drabbas av het passion och de tillbringar natten ihop. Han får aldrig veta hennes namn och i gryningen är hon försvunnen. Men snart får Cross veta att hon är misstänkt för mord på en känd finansman – och mordet begicks natten då de var tillsammans.
Cross kan inte gärna erkänna att han varit ihop med henne. Det skulle krossa hans karriär. Men om han inget säger blir en oskyldig dömd.
De här trådarna – som först verkar vara en skrivbordskonstruktion – tar Brown hand om och lyckas åstadkomma en psykologisk thriller som hör till de bättre jag läst på länge. Det var säkert ingen slump att den hamnade på första plats på NYT:s bästsäljarlista.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22