UPPGÖRELSEN

Mar 17th, 2010 | By | Category: 2004-1, Recension

Av John Grisham
The King of Torts 2003
Översatt av Lennart Olofsson
Bonniers 2003

Tror mig inte tidigare ha läst en bok som varit mera avslöjande om advokaternas värld än denna senaste av John Grisham. Flera av hans tidigare har naturligtvis handlat om advokatyrket, men aldrig så brutalt avslöjande än här.

Inledningsvis är det huvudpersonen Clay Carter, som är försvarsadvokat på ett mindre advokatkontor, som får i uppdrag att försvara en man som begått ett mord på öppen gata.

Detta blir inledningen till något han bara kunnat drömma om, att bli en av de stora advokaterna i en stor advokatfirma samt tjäna stora pengar.

Plötsligt är han mitt inne i ett rättsfall där ett av världens största läkemedelsföretag är motparten. Att här finns pengar att hämta står snart klart för honom. Men han hade inte en aning om hur stora slantar det skulle komma att röra isig om. Snart är han inne på den farliga vägen där det gäller att välja rätt. Ska han ta den smala eller den breda vägen? Ja, det är hans stora fråga.

En avslöjande skildring där alla de skumma juridiska knepen ventileras på ett ingående och skrämmande sätt av en författare som verkligen vet vad han skriver om.

Tillhör enligt min mening inte Grishams bästa, men är mycket läsvärd och värd att ta del av.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22