UPPGÖRELSEN

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av John Grisham
The King of Torts 2003
Översatt av Lennart Olofsson
Bonniers 2003

Clay Carter arbetar som offentlig försvarare och drömmer om ett jobb på någon av de stora advokatfirmorna. När han motvilligt åtar sig att försvara den unge Tequila Watson, som gripits för ett till synes slumpartat mord, anar han inte följderna. Plötsligt befinner han sig i hetluften, i ett rättsfall som gäller ett av världens ledande läkemedelsbolag och som kan visa sig bli hans livs vinstlott och han kan kamma hem mer pengar än han någonsin kunnat drömma om. Men den som har vill ha mer… Girigheten är det som sammanfattar Grishams senaste spänningsroman.

John Grisham skriver om det han kan, han har ett förflutet som advokat. Han är en av världens mest lästa författare. Skickligare än de flesta väver han sin intrig och lyckas ofta hålla spänningen uppe till avslutningen. Denna gång måste jag tyvärr säga att Uppgörelsen kändes lite seg och att spänningen alltför ofta lyste med sin frånvaro. Mitt helhetsintryck är: Uppgörelsen är inte en av hans bästa romaner.

ELISABETH HOLMQVIST

   Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22