UNDER YTAN

Jan 17th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Catharina Kjellberg
Tre böcker 2001

Detta är fjärde romanen om göteborgska privatdeckaren Roberta Löfström och kanske Kjellbergs bästa hittills. Åtminstone har intrigen en fascinerande inledning. Roberta ska träffa en gammal käresta och han blir mördad nästan inför hennes ögon. Det visar sig att han dessutom fått sin penis avskuren.
Tidigare har jag irriterat mig på Kjellbergs kronologiska sätt att skriva. Varje kapitel har börjat med att Roberta stiger upp och slutar med att hon lägger sig. Här får den stackars privatdeckaren knappt någon sömn alls.
Efter den dramatiska inledningen kommer nya avslöjanden om förre fästmannen slag i slag och Roberta hamnar i transvestitkretsar. Om dessa har tydligen Kjellberg forskat en del och hon är generös med vad hon inhämtat. Hon vill mer än att enbart roa den här gången och det har romanen vunnit på. Dessutom finns en gnagande spänning medan boken driver på mot ett relativt oväntat slut.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22