UNDER SKALBAGGENS BO

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

Av Mary Willis Walker
Under the Beetle’s Cellar 1995
Översatt av Hans Lindeberg
Månpocket 1998

Den ena prisboken avlöser den andra. Att amerikanska författarinnan Mary W Walker fått pris för denna rysare är inte alls underligt. Hon borde ha fått minst två – en för bra manus och ett extra för kuslighet och spänning.
Inledningsvis vet man att elva skolbarn har kidnappats av den religiösa fanatikern Samuel Mordokai. När tidsfristen på 50 dygn är till ända kommer Mordekai att släppa ”sina lamm”, som han kallar dem. Släppa dem till vad, frågar sig både läsare, polis och anhöriga.
Ingen vet utom Mordekai, som en gång intervjuats av kriminalreportern Molly Cares, en härlig personlighet, som tillsammans med Vietnamveteranen Jake Alesky samt en omskolad nunna, som nu är FBI-agent ska försöka hjälpa de fångna barnen och deras busschaufför, som är kompis med Alesky.
Detta är inte en bok för folk som lider av klaustrofobi, vilket undertecknad gör. Det var åtskilliga gånger jag fick dra extra efter andan – och jag skämtar verkligen inte

MARGARETA MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22