UNDER HUDEN

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Tony Manieri
Prisma 2000

Ännu en debutdeckare och, förbryllande nog, skriven av en mansperson. Tony Manieri är svensk från Malmö, det italienskklingande namnet till trots: reklamman och serietecknare. Nu har han skrivit en polisroman med en invandrare – Michael Stanic – som brutal hjälte men med stort hjärta när det handlar om systern Isabella och hennes son Niklas.

Författaren kan sitt Malmö och vet var man hittar miljöer för den typ av handling han bestämt sig för. Dock undrar man var de föräldrar finns som numera dömer sina söner till Kain och Abel. Vad säger bibelkommissionen? Maria finns också med, här som en snudd på amoralisk person.

Polismannen Stanic är på jakt efter den mystiske Silver och historien håller god fart. Språket är lätt och pådrivande och man får veta mycket om segregationen i den numera halvdanska staden Malmö. Här finns organiserad brottslighet och där inte datorkunnande hjälper tar man till mord.

Jag tror att Manieri kan bli ett namn att räkna med när han kommit på att slutsekvensen i en roman är viktig. Det är den som skall förlösa läsaren. Fram till dess var han en mycket kul och spännande bekantskap.

INGER STRANDBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22