UNDER Dagsverser och noveller

Sep 18th, 2016 | By | Category: 2016-09 sep, Recension

Omslag till UnderAv Victor Estby
Karnstedts Förlag, 2016
ISBN 978-91-979004-5-4, 140 sidor

Victor Estby är en skicklig dagsversmakare vars alster sedan 1997 har kunnat ses i en stor del av den svenska pressen. Numera publiceras de i Norrländska Socialdemokraten och Livsmedelsarbetareförbundets tidning Mål & Medel. Mellan åren 1999 och 2008 var Estby redaktör för tidningen Situation Sthlm.

Han är knappast en partipolitisk skribent men att han har hjärtat en bra bit åt vänster är lätt att inse när man läser honom.  Under är hans andra bok (den första hette Värsting) och här samsas verser om aktuella samhällsfrågor med noveller som också står på de underpriviligierades sida. Samtliga fem noveller i boken är uppgörelser med det samhälle och de tankesätt som orsakar att det finns en underklass. Man kan kanske kalla dem ”tycka-synd-om-noveller” med ett ärende men de innehåller också humor, inte minst i historien om taxichauffören Hassan i Säffle.

KARL HJELM

Victor Estby

Victor Estby.  Foto José Figueroa

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22