“U” IS FOR UNDERTOW

Feb 11th, 2010 | By | Category: 2010-1, Recension

Omslag till U is for undertowAv Sue Grafton
Macmillan 2009

Sue Grafton närmar sig slutet av alfabetet. Som trogen läsare hoppas man att hon tar sig igenom hela alfabetet. I början kom hon med en bok om året. Den aktuella titeln har vi fått vänta på sedan 2007.

Egentligen är det i grunden samma historia hon berättar, gång på gång, enligt den modell hon lånat av Ross Macdonald:

Kinsey får ett uppdrag som leder henne långt tillbaka. Här har hennes klient plötsligt fått minnesbilder som han knyter till en kidnappning av en liten flicka för tjugo år sedan. Går det att hitta något nytt om detta fall så långt efteråt?

Sue GraftonKinsey rotar runt och väcker de skyldiga….

Slutscenen blir dramatisk!

Jag klagar ofta över att dagens deckare är onödigt långa.  Undertow är på drygt 400 sidor, men den känns inte lång. Förmodligen därför att boken hänger ihop från början till slut, utan en mängd utvikningar och annan bråte.

Det enda som inte har med handlingen att göra är nya avslöjanden om Kinseys familj, om hennes mors och mormors relation. Allt Kinsey trott sig veta visar sig inte vara hela sanningen.

Det vore en befrielse för både Kinsey själv och oss läsare om hon kunde försona sig med släkten.  Slutraderna antyder att  så blir fallet.

BENGT HEURLIN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22