TYST VITTNE

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Nigel McCrery
Silent Witness 1996
Översatt av Marie Rhodin
Rabén Prisma 1997

En debutant som med denna deckare visar prov på mycket goda kunskaper i genren. Särskilt kunskaperna i rättsmedicin, som kommer till sin rätt när hans huvudperson Samantha (Sam) Ryan utövar sitt yrke som rättsläkare.

Sam är en härlig bekantskap, som jag gärna läser mera om, eller ser på TV eftersom hon ju finns som serie från BBC. En serie som även vistas i Sverige med framgång.

Ett mord inträffar, men den mördade återfinns inte förrän efter någon månad. Inte mycket att gå efter eftersom liket är i långt framskriden förruttnelse. Trots detta lyckas Sam med stor yrkesskicklighet säkra några spår. Mordet verkar till och med vara ett ritualmord. Kanske rentav svartkonst finns med i den kusliga bilden.

Naturligtvis inträffar ytterligare ett mord och även här finns tecken på svart magi. Sam har vissa svårigheter att komma överens med den kvinnliga polischefen på platsen, vilket naturligtvis komplicerar hennes arbete.

En fin deckardebut som vi gärna ser fortsättningen på.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22