TYNGDLAGEN

Mar 15th, 2010 | By | Category: 2004-2, Recension

Av Stephen Horn
Law of Gravity 2002
Översatt av Lennart Olofsson
Norstedts 2004

DAST:s Jan Eric Arvastson hade bara beröm att komma med när tidskriften recenserade Horns förra bok Till hennes försvar. Han har inte förfallit. Denna spionthriller med ingredienser som svek och mord har en intrig som får en att andas häftigare. Tillsammans med den kvinnliga FBI-agenten Blair Turner ska Philip Barkley (som arbetar på justitiedepartementet, där också författaren jobbat) leta rätt på den försvunne rådgivaren till en senator. Han hittas död på ett motell och nu påstås det att han spionerat. Men polisutredningen läggs ner så snabbt att det finns anledning att tro att man försöker lägga locket på.

Horn fortsätter i ett virvlande tempo medan Barkley söker vidare och hittar trådar som för honom ett halvsekel tillbaka.

Naturligtvis blir både han och den kriminalare han lierat sig med smutskastade. De måste hitta gåtans lösning för att själva få upprättelse.

Jamen, det är schwung i den här berättelsen. I jämförelse har många andra författare knappt styrfart.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22