TRE DECKARE – MYSTERIERNA

Jun 15th, 2009 | By | Category: 2009-3, Recension

Omslag till Tre deckare

Av Karin Wahlberg, Arne Dahl & Anna Jansson
Inläst av Katarina Ewerlöf och Torsten Wahlund (1 CD ca 78 min)
Earbooks 2009

Denna korta novellsamling innehåller alster av Karin Wahlberg (Fågel Blå), Arne Dahl (Irra) och Anna Jansson (Svarta änkan).

Karin Wahlberg

Av dessa är väl Wahlbergs novell om hur hustrun som drabbas av en otrogen man den minst deckarartade. Snarare är det en intressant och kanske till och med lärorik passions- och relationshistoria där en blå undulat har viss betydelse.
Arne Dahl

Arne Dahls Irra är historien om en vilsen man som efter ett blodigt men misslyckat dåd försöker ta sig hem. Jag vet egentligen inte vad jag ska tycka om novellen, osäker som jag är på hur den ska tolkas.
Anna Jansson

Då är det lättast att ta till sig Anna Janssons Svarta änkan, den norska damen Randi som under kriget hjälpte motståndsrörelsen genom att ta tyska officerare som älskare och locka dem till sin skärgårdsö där de försvann. Ett arv spökar många år senare och den tilltänkte arvingen hälsar på henne i det värdefulla huset på ön.

Jansson har skrivit den mest konventionella historien av de tre, men samtidigt den som griper djupast tag i lyssnaren.

Torsten Wahlund och Katarina Ewelöf är erkänt duktiga uppläsare. De ger också extra liv åt texter som kanske skulle ha känts betydligt mattare om man med ögonen lyft dem från en papperssida.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22