TOKYO

Sep 11th, 2009 | By | Category: 2005-4, Recension

Av Mo Hayder
Tokyo 2004
Översatt av Mats Blomqvist
B. Wahlströms 2005

Efter Fågelmannen och Trädens tystnad kommer nu Mo Hayders tredje bok på svenska. Den handlar om den brittiska studenten Grey som rest till Japan för att hitta en sällsynt dokumentärfilm om Nankingmassakern i Kina 1937. För att komma över filmen – om den alls existerar – behöver hon hitta massakerns ende överlevande, en gästprofessor vid Tokyos universitet. Hon får påhugg på en skum nattklubb där det bland gangsters och företagare sitter en rullstolsbunden skröplig man som verkar ha makt eftersom han omges av ett helt hov människor. Han är drogberoende och lovar Grey att hjälpa henne om hon blir hans langare.

Spelet kan börja. Det är en spännande historia Hayder har vävt ihop och med tanke på var den utspelas (Japan är fortfarande ett exotiskt land för många) ökas spänningsfaktorn av lokaliteten. Engelska Mo Hayder, som nu undervisar i kreativt skrivande i Bath, har varit bosatt i Tokyo.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22