TJUGO ÅR TILL DIG

Mar 7th, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Recension

Omslag till Tjugo år till digAv Anna Lönnqvist
Ordberoende Förlag, 2016
ISBN 978-9187595-26-4, 291 sidor

Lönnqvists bok om de två vilsna själarna Linn och Joel grep mig så pass att jag kommer att söka rätt på hennes debutbok Tills kärleken skiljer sig. Hennes roman Tjugo år till dig handlar om Linn som efter en traumatisk upplevelse flyr sin lägenhet i huvudstaden och hamnar i lappländska Abisko där hon på fjällstationen träffar Joel som hon inte sett på tjugo år och sedan dess aldrig ägnat en tanke. Han däremot minns mötet på universitetsfesten mycket väl och återseende livar upp honom.

Anna LönnqvistDet låter som om det skulle bli en rosenröd återträffsromans men Lönnkvist har djupare ambitioner med sin roman. Hon blandar en gedigen skildring av Lappland med dess gnistrande härliga snö som kan förvandlas till en ylande storm på ett litet kick och låter naturens nycker spegla de två väl skildrade huvudpersonernas inre. Det har blivit en roman om relationer där feelgood spetsas med både utsides och insides dramatik, beskrivet ur både manligt och kvinnligt perspektiv.

Anna Lönnqvist är född 1973, uppvuxen i Luleå men bor sedan tjugo år tillbaka i Stockholm tillsammans med man och två barn.

LENA JEPPSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22