TILLSAMMANS

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Håkan Larsson
Gondolin 2004

Tillsammans är den sista delen i Larssons trilogi om Patrik och Loving, men den handlar mest om Patrik den här gången. Efter de hemska händelserna som skildrades i Vatten och eld har Loving rest till Nya Zeeland och lämnat Patrik ensam på den skånska landsbygden. Allt han kan göra är att vänta på att Loving ska komma tillbaka och det är mest hans längtan som romanen handlar om – men också om hans försök att ta körkort, om dragningen till andra flickor och om hans försök att bli sångare i ett band.

Tidigare fanns minst ett ”äventyrligt” inslag i berättelsen. Det gör det inte här, vilket ställer större krav på läsarens tålamod. Larsson skriver visserligen lika väl om personer och miljö som i de tidigare två böckerna men den som inte läst dem har det inte lika lätt.

Dock är det en trovärdig och i viss mån samhällskritisk vardagsskildring med en del inslag som gör att man igenkännande drar på munnen emellanåt.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22