TILL VÄRLDENS ÄNDE

Aug 24th, 2018 | By | Category: 2018-08 aug, Recension

Omslag till Till världens ändeAv Fredrik Kullberg
Instant Book, 2018
ISBN 978-91-88823-02-1, 237 sidor

Journalisten Fredrik Kullberg har tidigare ut kommit med böcker i de mest skilda ämnen: Svenska svindlare och fuskare (Ordalaget, 2016), Retro Stockholm (Ica Bokförlag, 2013), Sveriges 100 märkligaste sevärdheter (Ica Bokförlag 2010, pocketversion 2013), samt Kulor, cash & kosing : konsten att få ut mer av sina pengar (Ica Bokförlag 2010). Nu debuterar han som romanförfattare med Till världens ände.

Fredrik KullbergDet är en märklig bok om journalisten Pierre Olsson, tidigare stringer och  Mellanöstern-korrespondent, som är, som det brukar heta, mellan två jobb.

Han söker jobb men det är inte så lätt för en man med en cv som är för gammal.

Mycket händer dock i ett malariadrabbat Centralafrika där en militärkupp utbryter och på många platser i Sverige där bokens personager rör sig. Reklamtexten utlovar en fartfylld äventyrsroman. Jag har svårt att hålla med om det. Däremot är det sant att det är en något dramatisk satir om människor och företeelser inom vissa befolkningsgrupper i vårt land.

Kullberg är född på julafton 1965 och började sin skrivarbana 1990 på Upsala Nya Tidning. Han har också varit skogshuggare och pressofficer på svenska FN-bataljonen i Libanon. Bor gör han med sin familj och katt i ett hus utanför Stockholm.

ROSA MATTSSON

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22