TILL SALU

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Christina Wahlén
Prisma 2004

Om denna företeelse läste vi mycket om i våra dagstidningar så gott som varje dag under lång tid. Men blev det någon ändring? Gjorde polis och myndigheterna något åt det hela?

Ja, om inte, så bör de göra detta mycket snabbt efter att ha läst denna kriminalroman, som baserar sig på de verkiga händelser som utspelades i den norra delen av vårt avlånga land. En del av landet där det tycks var lättast att idka denna fruktansvärda handel med unga flickor från öst.

De smugglas nämligen in i Sverige och säljs som sexslavar. Det är företrädesvis unga ryska kvinnor, flickor som smugglas in över den finska gränsen.

I den här brutala skildringen är tydligen polisen inte så värst intresserad av det hela eftersom man tycker att massmedia har förstorat upp det hela. ”Det är ju bara en bagatell, egentligen”, uttrycker sig bland annat den lokala polischefen. Varför undrar de bägge poliserna från Stockholm, som skickats till platsen? De tas emot med iskalla blickar och man motarbetar dem på alla håll inom den lokala poliskåren.

Men poliserna Hedvig Ek och Rafael Flores Alba, som till råga på allt är mörkhyad, ger sig inte en tum. De börjar komma nära sanningen när en gammal kvinna hittas död i skogen och en ung ryska hamna mycket svårt skadad på sjukhuset.

Detta är en mycket viktig bok. Den här sortens handel förekommer med all säkerhet på många platser i Sverige. Den måste bekämpas. Christina har skrivit en mycket bra bok i detta känsliga ämne.

IWA MORELIUS



  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22