TIE-BREAK

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-2, Recension

av Hans Holmér
Wahlström & Widstrand 1994

En som verkligen borde kunna det här med polisromaner är Hans Holmér, men beträffande scenariobyggen har han åtminstone ingen köpare i mig. Att han dessutom grammatiskt skriver som en kråka är inte heller något plus:

Han hade bytt ut alla livvakter och han själv är mer vaksam än tidigare. Han hade också bestämt att en livvakt, när han rörde sig utomhus, alltid skulle gå så nära att de kunde ta på varandra.

hmmm… Hur skall detta tolkas? Och vad betyder egentligen följande:

Men hon skulle få pengar att köpa lite raffiga underkläder. Trosorna hon hade var inte överdrivet sexiga. Men trosor var nu alltid trosor.

Köper man Holmérs fantasier, lite brådmogna prosa och originella grammatik, kan man i hans femte roman om polismannen med smeknamnet Loppan, faktiskt finna en hel del förströelse.

Vi befinner oss inledningsvis bland kokainkungar i ett Sidney Sheldon-influerat Colombia, där USA:s narkotikapolis planterat en läcker kvinnlig agent för att snärja den samvetslöse mafioson Santos. Något som så småningom får följder ända uppe i kallan nord.

Betyget blir – invändningarna till trots – gott. Det är en lättläst och riktigt underhållande bok.

CYRIL TÖNISBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22