THORGAL Vikingen från stjärnorna; del 1

Jan 6th, 2015 | By | Category: 2015-01 jan, Recension

Omslag till Thorgal Vikingen från  stjärnornaAv Grzegorz Rosinski och Jean Van Hamme (bilden)
Cobolt förlag, 2014
ISBN 9789187861031, 156 sidor

Denna serie har hållit på sedan 1977 och är fortfarande populär. Det beror kanske på dess intressanta blandning av action, romantik, skräck, fantasy och science fiction. Thorgal Ægirsson är den föräldralöse pojken som döps efter åskguden Tor och Jean Van Hammehavsguden Ægir. När den första historian börjar i denna krönika är Thorgald på väg att dö genom drunkning av tidvattnet som straff för att han har en relation med den brutale vikingakonungen Gandalfs dotter Aarica. Då dyker en kvinna upp och befriar honom i utbyte mot ett år i hennes tjänst. Något som kanske inte är så farligt trots allt då båda är ute för att hämnas på Gandalf.

Det finns hela fyra historier att följa i detta album, och alla har olika teman. Allt ifrån det episka till det lågmälda. Det är tecknat i klassisk fransk realistisk stil och är rik på både detaljer, färgstarka karaktärer och intressanta historier. Att serien har 40 år på nacken gör att den känns lite mossigt omodern, men det är ändå inget som stör. Snarare höjer den känslan, då det verkligen känns att man har en stycke seriehistoria framför sig. Sen så är detta förstås helt enkelt underhållande att läsa.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22