THE WORLD OF AGATHA CHRISTIE

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Martin Fido
Carlton Books Ltd.

Det har publicerats åtskilliga liknande böcker om den största av kvinnliga deckarförfattare men den här skiljer sig en hel del från dessa och hör till toppskiktet av dessa.

The Facts & Fiction Behind the World’s Greatest Crime Writer är undertiteln till denna bok i A4-format med ett stort antal fotos där många är i färg och rätt unika. Dessa förhöjer bokens värde ytterligare. Till fotona hör en intressant ledsagande text.

Författaren är mannen bakom ett antal guidade turer runt om i England där han guidar engelska och Amerikanska Christie-fans. Martin Fido finns även med i boken Missing Susan av Sharyn McCrum, som vann Agatha Christie-priset för den boken. Fido har skrivit flera böcker i genren.

Boken är indelad i fyra kapitel samt en introduktion, en kronologisk Christie-kalender, Agathas familjeråd samt en index. Naturligtvis tar Fido upp episoden med Agathas mystiska försvinnande uppe i Harrogate. som ju alltid fascinerat hennes fans världen över.

När jag nu läser om boken känner jag att den här boken faktiskt är en av de bättre faktaböckerna när det gäller att få nya läsare att bli intresserade av Christie-fenomenet För visst är hon ett fenomen i genren, helt klart. Ännu en gång bilderna är helt otroliga i denna vackra bok och utgör en av höjdpunkterna.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22