THE STIG-HELMER STORIES

Jan 2nd, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Recension

Omslag till The Stig-Helmer StoriesRedaktion: Ronny Svensson, Mikael Tegebjer och Lasse Åberg
Bulls Press 2011
ISBN 978-91-633-8791-3, 160 sid

Det här är en foto- och reklambok som är svår att recensera. Den är tillkommen för att hjälpa till att lansera Åbergs nya film The Stig-Helmer Story (som om det skulle behövas eftersom man kan läsa om den överallt). Jag har all förståelse för att den ende recensent Expressen lyckades skaffa sig var TV4:s bioanmälare Ronny Svensson, tillika medredaktör i boken, som i sin drapa skriver att ”Åberg är ett folkligt fenomen som alltid träffar rätt i sina betraktelser över oss svenskar och hur vi bär oss åt i olika situationer”.

Lasse ÅbergHan har troligtvis alldeles rätt.

Filmen har fått blandad kritik. Boken är fullspäckad med bilder, både privata, från inspelningsplatserna för Sällskapsresan, Snowroller, S.O.S, Den ofrivillige golfaren, Hälsoresan och The Stig-Helmer Story med kommentarer av skaparen Åberg. Det finns skojiga iakttagelser, frejdiga minnen och berättelser om gott (ibland blött) kamratskap.

Varje film presenteras med sammandrag av handlingen, tecknade storyboardbilder och lättsamma anekdoter.

Har man inte sett filmerna (jag har bara betittat ett par av dem) och behöver samtalsämnen i de sällskap där alla är sedda är denna summary en utmärkt fusklapp.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22