THE STANDOFF

Sep 18th, 2009 | By | Category: 1996-3, Recension

By Chuck Hogan
MacMillan 1995, Pan 1995

I en stuga på en kulle i Montana bor en man med sin hustru och sina barn. Mannen tillhör extrema högern, försvarar allas rätt att fritt bära vapen och är åtalad för illegal vapenhandel. När han inte infinner sig till rättegången kommer polisen. Då barrikaderar han sig i sitt hem och hotar skjuta alla som närmar sig huset. Även hans familj och barn bär vapen och är beredda att skjuta om någon närmar sig. Men samtidigt som familjen är hans medbrottslingar är barnen gisslan. Polisen vågar inte gå hårt fram av rädsla för att barn skall bli skadade. En erfaren gisslanförhandlare från FBI leder polisens arbete. Detta försvåras ytterligare av en pöbel politiska sympatisörer till mannen, som vill ta lagen i egna händer.

Detta är en synnerligen realistisk och trovärdig spänningsroman med politiska övertoner kring yttersta högern i USA. Det är en av de bästa romaner jag läst på flera år.

JACOB PALME  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22