THE SHADOW IN THE STREET

Feb 3rd, 2012 | By | Category: 2012-02 feb, Recension

Omslag till The shadows in the streetAv Susan Hill
Vintage Book 2011
ISBN 9781590206843

Att Susan Hill skrivit deckare hade gått mig förbi, ända tills jag hade anledning att läs hennes hemsida nyligen. Hon har givit ut en handfull kriminalromaner med Simon Serailler som polis  och problemlösare.

Han är en ganska nertonad  till skillnad från andra hjältar. För att han inte ska verka alltför vanlig, är han också en duglig tecknare och planerar en utställning. Här kallas han hem i förtid från en tjänstledighet på en av Skottlands öar i väst. Det har inträffat ett par mord  på prostituerade i hans hemstad  och han behövs där.

Susan HillYtterligare ett par kvinnor blir offer för mördaren. Till slut blir han skrämd när han improviserar och försöker ta livet av en läkare, Simons syster, som räddas av sin snabbtänkte son.

Persongalleriet är bokens  styrka: Simons syster och hennes barn, Leslie Blade som osjälviskt hjälper flickorna på gatan , prostituerade Abi och hennes väninna Hayley och deras barn för att nämna några som fastnar.

Polisen arbetar intensivt, förhör mängder av personer, men det är mördarens misstag som gör att han  åker fast.

Hills stil är helt olik den man möter i hennes andra böcker. Hon är ordrik, nästan pratig, fokuserar på flera personer.  De blir levande, ett typiskt drag hos Hill.

Inte en bok som jag vill ge högsta betyg, men klart läsvärd.

BENGT HEURLIN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22