THE PRICE OF GUILT

Jan 11th, 2008 | By | Category: 2000-1, Recension

By Margaret Yorke
Little Brown 1999

Med sin så typiskt lugna tempo för Yorke oss in till människor, öppnar dörrar som inte ens var avsedda att stå på glänt. Hon får oss att känna människorna, båda goda och onda. Huvudperson – ja, vi kan klart kalla henne så – är Louise som likt en skänk från ovan finner en plats där hon kan starta ett nytt liv, hon har under sitt gifta liv hållits så kort att hon inte lyckats få en enda vän.
Maken, Colin, har sett till att hon hållit sig mellan spisen och knytnäven och det har varit något skumt med alla gånger de flyttat.
Louise råkar ut för en hit-and-run-olycka. Föraren hittas inte. Men hon har en aning om att det kan vara maken. Han och alla hans kläder är borta och deras gemensamma bankkonto är tömt. Alldeles innan han försvann upptäcktes ett mord på en kvinna som setts tillsammans med Colin och en man som var på permis från ett livstidsstraff för mord på två kvinnor.
Margaret Yorke skildrar varsamt människors ensamhet, deras önskan att skapa kontakt, men också sådana som är helt skrupelfria. Det här är en bok att läsa utan brådska. Den är väl värd all tid.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22