THE PANIC ZONE

May 5th, 2010 | By | Category: 2010-2, Recension

Omslag till The panic zoneAv Rick Mofina
Mira Books 2010

Först en upplysning: Mofinas tidigare bok om Jack Gannon, Six Seconds / Sex sekunder finns bland alla kärleksromaner i förlaget Harlequins pocketställ.

The Panic Zone har två trådar: I Wyoming förlorar Emma Lane sin man och lille  son  i en bilolycka. Att maken är död accepterar hon, men hon är övertygad om att pojken blivit bortrövad. Ingen tror henne.

I Rio de Janeiro dödar en bomb tio personer, bland dem två som arbetar för samma nyhetsbyrå som Jack Gannon.

Rick MofinaSom van thrillerläsare väntar man ivrigt på att få veta hur de båda händelserna hänger ihop
Och man blir inte besviken.  Snart finner Emma och Jack varandra och börjar en jakt på sanningen och de skyldiga.

Historien blir en variation på temat om den geniale och galne vetenskapsmannen  som vill frälsa världen. Att det sker till priset av många oskyldigas död spelar ingen roll.

Tempot i handlingen blir snart högt. Jack Gannon flyger från den ena kontinenten  till den andra, hinner knappt ordna sin tvätt när han mellanlandar i New York.

Slutet är klassiskt, påminner om Schakalen, med skillnaden att i den boken handlar det  om att döda Frankrikes president. Nu gäller det massmord i samband med ett evenemang i Central Park. Jag tror inte jag begår någon dödssynd om jag avslöjar att det slutar med en sista – minuten-räddning.

Med tanke på dagens verklighet är det kanske realistiskt med alla  de dödsfall som boken innehåller. Men det vore intressant att läsa en thriller  där antalet lik begränsas till ett fåtal..
Trots några invändningar blir slutomdömet positivt: det  höga tempot och spänningen  gör att man överser med den svaga personskildringen.

BENGT HEURLIN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22