THE NOVEL OF ROSS MACDONALD

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

By Michael Kreyling
University of South Carolina Press 2005

Författaren till denna studie over Ross Macdonalds 18 romaner vill med denna ingående analys tala om för en yngre generation, som ännu inte har hittat honom, att han är mer än väl värd att läsas och att Macdonald genom sina deckare har höjt deckaren till en nivå som faktiskt ligger flera våningar över den nivå som Dashiell Hammett och Raymond Chandler höjde deckaren till för så många år sedan.

Macdonalds samhällsskildringar är helt unika och hans romaner är av allra högsta klass. Här, i denna utmärkta och initierade biografi, får vi också veta att Macdonald flätade in sin eget ibland kaotiska liv i berättelserna om sin privatdetektiv Lew Archer.

Man kan inte ta in denna kompakta biografi i en sittning. Nej, den ska läsas i små portioner.

Naturligtvis finns hans böcker på universitetsnivå och används och kommer att användas som studiematerial.

Vill du veta mera kan du skicka ett e-mail till jhaupt@sc.edu. Boken är inbunden och kan beställas via UNIV. S Carolina, 1600 Hampton Street, 5th floor, Columbia, South Carolina 29208, USA. Den kostar 34.95 dollar.

IWAN MORELIUS

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22