THE IMPOSSIBLE DEAD

Dec 19th, 2011 | By | Category: 2011-12 dec, Recension

Omslag till The Impossible DeadAv Ian Rankin
Orion Books 2011
ISBN 9780752889542, pocket

Den andra boken  med Malcolm Fox i huvudrollen. Han arbetar med  att utreda  misstänkta brott som poliser begått: mutor, falska bevis etc. Det gör honom och hans medarbetare impopulära, minst sagt, hos de kollegor de utreder.

Här kommer Fox att intressera sig för annat än det han ska, något som inträffade i mitten av 80-talet. Då verkade flera terrorgrupper i Skottland, begick bankrån för att få pengar till kampen mot de engelska förtryckarna.

Ian RankinFox börjar misstänka att ett dödsfall för tjugo år sedan var mord, inte en bilolycka. Han blir så osams med den lokala polisledningen att han förflyttas, hans båda underlydande får avsluta ärendet och skriva rapport. En trio poliser får anmärkningar.

Fox fortsätter att undersöka det  gamla mordet. Han kidnappas av mördaren som kommer att förlora allt om han avslöjas. Slutet blir dramatiskt. Fox slipper undan med mindre blessyrer, den skyldige hamnar i finkan.

Fox  och Rebus är på många sätt varandras motsatser. Rebus dricker gärna och mycket, Fox inte alls. Rebus har temperament som han visar. Fox låtsas foga sig i överordnades beslut, men går vidare efter sitt eget huvud.

Jag ser fram mot nästa avsnitt om Fox och hans medarbetare.

BENGT HEURLIN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22