THE FALLS

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

By Ian Rankin
Orion 2001

Alla älskare av böckerna om polisinspektör John Rebus får i denna tolfte deckare sitt lystmäte av spänning och intrig med massor av kluriga ledtrådar, som efter många om och men antigen leder till lösandet av ett antal mord i trakten av Edinburgh, den stad i vilken Rebus arbetar. En ung kvinnlig student strypmördas och hennes patologistuderande pojkvän blir naturligtvis misstänkt. Men Rebus har nästan ingenting att ta på bortsett från att han hittar en docka i trä i en cirka 50-60 cm lång träkista. Han finner också ett rollspel från Internet som leds av en mystisk person kallad Quizmaster.
Dåtid och nutid blandas och John Rebus och hans medhjälpare får ett mycket svårt fall att lösa. Rebus egensinnighet stöter på patrull hos hans nya chef, en kvinna som han haft ett förhållande med. Det gör att han blir suspenderad för en tid och den tiden utnyttjar han väl.
För den som söker deckare med våld och sadism eller detaljrika slagsmål eller obduktioner är den här boken inget bra val. Detta är en bok med mänsklig värme, kloka idéer och beslut från personer man kan ta på – en deckare av typ “korsord”, om ni förstår vad jag menar.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22