TERROR

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Håkan Östlundh
Ordfront 2006

Rasfördomar, Blattar och Svennisar plus en grov våldtäkt utgör ingredienserna i denna deckare/thriller, som utspelas, likt många andra, på Gotland. Här är det midsommartid.

En man igenkänns såsom varande den man som våldtog en ung kvinna för tretton år sedan på Gotland. I och med att en person känner igen honom är han en död man. När mordet sker är han tillsammans med sin hustru, som också faller offer för hämnaren. Det är upptakten till en jakt på en tredje man som tydligen varit vittne till morden ifråga.

Den gotländska polisen hittar ett egyptiskt pass i det mördade parets hus och flera frågor uppstår. Vem är mannen, varför flydde han och var det verkligen rätt person som mördades? Huvudansvarig för fallet är Fredrik Boman, känd från tidigare fall. Han är inte i bästa form eftersom hans äktenskap håller på att falla isär. Han har inlett förhållande med en kollega, Eva, och vet inte riktigt hur han vill ha sin framtid.

Fallet når regeringsnivå och startar ett rent dominospel där en svensk minister kommer på fall.

Jag har läst de två tidigare böckerna, Släke och Dykaren, och tyckte mycket om dem. Slutomdömet om denna tredje blir att inledningen och slutet är mycket spännande och läsvärt medan det blir aningen stiltje i mitten och handlingen blir lite trög.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22