TELLUS-SYNDROMET

Jun 13th, 2018 | By | Category: 2018-06 juni, Recension

Omslag till Tellus-syndrometAv Carl Johan de Geer
Kartago Förlag, 2018
ISBN 9789175152660, häftad, 95 sidor

Carl Johan de Geer har skrivit en lekfull och bisarr historia om CJ som med ritblock i hand förevigar Ferdinands Boberg arkitektoniska skapelser. CJ genomgår emellanåt en metamorfos och kan uppträda som Ho-Jaj på planeten Elgebar. Hen förfogar över utrustning för att fjärrstudera andra planeter, särskilt Tellus. Invånarna på Elgebar besitter också en telepatisk förmåga med omedelbar överföring till mottagarna, trots enorma avstånd.  Med jämna mellanrum får CJ en tankevåg från Ho-Jaj och genomgår en förvandling och får tillgång till övernaturliga förmågor, bland annat att läsa andras tankar. Det är bakgrunden till en räcka märkliga öden för CJ.

Man kan uppfatta det som betraktelser över tillståndet i den kungliga huvudstaden eller i bästa fall som kritik över vissa företeelser i vår samtid. Men det stannar mest vid absurditeter. Annars är idén med en utomjordisk avläsning av jordisk verksamhet  rolig.

Omslaget av Jan Lööf förtjänar ett särskilt omnämnande. Det är talande och sammanfattar väl författarens idé med boken.

ULF MALMSTRÖM

Carl Johan De Geer

Carl Johan De Geer. Foto Carl Johan De Geer

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22