TAXFREE

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av David Ericson
Ordfront 2004

För tre år sedan debuterade Ericson med boken Redlight om långradarchaffisen Jack. I den nya romanen kör han på kontinenten, något som sambon Sanna inte alls uppskattar trots att hon inte känner till hans gamla flamma som då och då poppar upp. Tiderna är svårare. Hans åkare har köpts upp av ett tyskt storföretag som anlitar billiga förare från gamla östra Europa och som avskyr dem som arbetar fackligt.

Ericson har försökt sig på att skriva en thriller, men med spänningen har han misslyckats skändligt. Jack smugglar med sig hemliga fackliga dokument och blir skuggad av typer som sägs vara farliga, men så mycket mer blir det inte. Han råkar ut för ett överfall, men läsaren förblir osäker om det har med hans papperssmugglerier att göra.

Det som är bäst med boken är arbetsskildringarna. Ericson har arbetat som chaufför i ett par decennier och kan det här med körning, lastning och lossning. Där berättar han med nerv.

ÅSA PETTERSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22