TANGO I TABERNAKLET

Sep 15th, 2018 | By | Category: 2018-08 sep, Recension

Omslag till Tango i tabernakletAv Karin Brunk Holmqvist
Bokfabriken, 2018
ISBN 978-91-76299-69-2, 269 sidor

Karin Brunk Holmqvist skriver humoristiska och optimistiska berättelser som i romanform tycks tilltala svenska folket. Hennes böcker lär ha sålt i över en miljon exemplar och hör till dem som lånas ut i stora mängder på biblioteken.

I sin nya bok Tango i tabernaklet berättar hon om den före detta svärdslukarassistenten Kerttu som lämnat tivolilivet bakom sig och flyttat till lugna Brösarp på Österlen där hon rustar upp uthuset för att hålla tangokurser. Hon målar fönstren rosa och installerar ett piano. Ett fynd under renoveringen gör Kerttu glad.

Karin Brunk HolmqvistDet är en trevlig ton den underhållande boken igenom. Man kan förstå att de läsare som hittat hennes böcker gillar att fortsätta läsa henne. Det hon berättar berör gemene man som brottas med frågor om livet och kärleken – även den som drabbar på ålderns höst – och man kan till och med tycka att hennes texter ger en råd om hur man ska utnyttja de styrkor som finns inom varje människa.

Det finns också ett litet detektivt inslag mitt i det mysiga. En kollekt försvinner och en del spår leder till att Kerttu blir misstänkt.

Det bästa med boken är nog beskrivningen av de mångfacetterade och aningen aparta människor som deltar i tangokursen.

Karin Brunk Holmqvist föddes 1944 i Simrishamn och debuterade 1977 med romanen Potensgivarna. Sedan dess har hon skrivit tretton böcker. Innan hon valde att skriva har hon arbetat som socionom och politiker men också sysslat med fria verksamheter som trollkarl, mannekäng och revyprimadonna.

LENA JEPPSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22