TANDLÄKARNAS AFTON

Mar 5th, 2010 | By | Category: 2007-2, Recension

Av Johanna Limme & Martin Palmqvist
MBF Förlag 2006

Kuststadsidyllen Karlshamn rustar sig för sin Östersjöfestival med hundratusentals besökare. En lokal privattandläkare hittas mördad hemma i sin bostad. Det som ser ut som ett rånmord utvecklas till en spännande resa över ett par kontinenter och en återblick i några personers undangömda eller tillbakapressade förflutna.

Limme & Palmqvist har ett ungt, friskt och spännande språk som förflyttar läsaren snabbt över sidorna med snabba reflektioner som gör att boken känns mindre ytlig än många andra aktuella kriminalromaner.

Den är uppbyggd som en traditionell pusseldeckare där man tror sig få svaret, när nästa tillägg görs och ett annat än det förväntade svaret gäller för att i nästa avslutande kapitel finna att lösningen var mer komplicerad än så.

Här har dock Limme & Palmqvist gått ett steg för långt. De tre sista sidorna känns överflödiga inte bara innehållsmässigt utan upplösningen blir smått patetisk. Innan de sista raderna blir lästa tänker man, nej, nej bara inte det namnet dyker upp, det blir löjligt och förstör hela det goda helhetsintrycket.

Hade den här boken kommit ut på ett större förlag hade den uppmärksammats på ett helt annat sätt än vad som nu skett.

LENNART HÖGMAN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22