TALA ÄR SILVER

Dec 20th, 2016 | By | Category: 2016-12 dec, Recension

Omslag till Tala är silverAv Therese Krook
Förlag: Lava förlag, 2016
ISBN 978-91-87941-80-1, 237 sidor

Therese Krook debuterar som författare med denna bok. Hon har länge arbetat inom försäkringsbranschen och sysslat med rådgivning inom risk och försäkring. Hennes arbetslivserfarenheter har gett henne rikt stoff att väva en spännande och oväntad historia, och handlingen förläggs till försäkringsbranschen.

Fyra personers liv strålar samman på grund av en stöld på Arlanda av guldgranulat till ett mycket högt värde. Lennart som ska gå i pension från sitt arbete som försäkringsagent, Helena som är försäkringsförmedlare, Patrik som arbetar på ett larmbolag och Annikas är hög chef på det inblandade gruvbolaget. Helena och Patrik får i uppdrag att utreda stölden och upptäcker att den verkar vara ett insiderjobb. Deras efterforskningar tar dem till Norge där de råkar illa ut. I handlingen varvas olika kärleksrelationer med action.

Jag imponeras över denna debutbok. Therese Krook skriver med driv och med ett språk som är direkt och rakt på. Hon har god förmåga att beskriva olika miljöer, även om det ibland leder till onödigt detaljerade skildringar. Handlingen är intressant och trovärdig, och blir ibland riktigt spännande. Jag sträckläste boken och hade inte tråkigt en sekund!

En spännande och bra debutbok, och jag ser fram emot att läsa mer av Therese Krook.

LARS-ERIK HOLM

Therese Krook

Therese Krook. Foto Sandra Birgersdotter

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22