TALA ALDRIG OM DET

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Catharina Kjellberg
Tre Böcker 2004

Catharina Kjellberg har nu hunnit till Opus VII i serien om göteborgska privatdetektiven Roberta Löfström och hennes trogna hund Hobbe. På senare tid har Roberta rört sig utan för den västsvenska metropolens sfärer, så också i denna roman där hon gör utflykter till både Skåne och Småland. Intrigen startar med ett självmord som kanske inte är det, åtminstone finns det vänner till den döda kvinnan som har den åsikten, och får Roberta att starta en privat utredning om fallet. Den leder henne till en religiös sekt (tydligen lugnare än den i Knutby eftersom Kjellberg beskriver den som liknande Amish-folket i USA och rejält asexuell) men också vidare. Enligt genrens krav blir Roberta ett tänkbart mordoffer när hon börjar veta för mycket.

Kjellberg har utvecklats mycket som författare sedan Inte att leka med 1988. Det finns mycket mer allvar i hennes berättelser numera. Dessutom lyckas hon väl med att förmedla en krypande spänning – en spänning som ofta kryper mellan raderna.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22