TABULA RASA HOTELS

Feb 4th, 2012 | By | Category: 2012-02 feb, Recension

Omslag till Tabula Rasa HotelsAv Jonas Joelson
Forum 2012
ISBN 978-91-37-13701-8, 320 sid

Detta är en psykologisk, redan hypad, roman av debutanten Jonas Joelson, copywriter som berättar om fixstjärnan David Skoglund i Stockholms reklamvärld. Det är en story om en människa med ambitionen att vinna till varje pris men hamnar i en situation som gör honom till en trasig förlorare.

När allt gick som det skulle gick vägen spikrakt uppåt för den cyniske reklammannen, fantastiska partyn, de vackraste och villigaste kvinnorna. Så fick han ta hand om kontot för den mystiska hotellkedjan Tabula Rasa Hotels och sedan gick allt åt pipan.

Reklamvärlden har lockat fler författare än Joelson och man kan förstå varför. Det är ett kreativt universum där pressen att lyckas är mycket stark. Men belöningarna är betydande och många som har den arbetssituationen kan berätta om stora pengar, mycket sex och risk för drogberoende.

Berättelsen om branschen känns trovärdig och Joelson hanterar det svenska språket riktigt bra. Upplösningen laddar för en uppföljare och in the grapevine viskas det om en eventuell film där en Skarsgård verkar intresserad.

JAN NYGREN

Jonas Joelson

Jonas Joelson. Foto Kalle Assbring

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22