SWORD PRINCESS AMALTEA

Mar 20th, 2020 | By | Category: 2020-03 mars, Recension

Omslag till AmalteaAv Natalia Batista
Nosebleed Studio, 2019
ISBN 978-91-984457-6-3, hårdpärm, 592 sidor

Detta är en samlingsvolym av tre tidigare utgivna serieböcker. Johannes Genberg har skrivit om två av dem, den första och den tredje. Han kommenterar de olika feministiska serietecknarna, där en del också lutar åt erotik. Men inte Amaltea: “Det är det gamla klassiska sagoberättandet fast med helt omvända könsroller. I denna medeltida fantasyvärld är det kvinnorna som bestämmer, drar ut i krig och slåss på krogen medan männen näpet ska sitta hemma och se söta ut.”

Och: “Att det dessutom är en mycket intressant historia och vackert tecknat i svensk mangastil gör det hela bara ännu bättre.”

Han slutar sin recension av del 3: “Vem ska läsa denna triologi? Alla föräldrar som vill att sina barn ska växa upp med ett kritiskt sinne ska låta dem läsa detta. Alla som vill uppleva en skruvad saga med en illa dold feministisk agenda ska läsa detta. Alla som gillar manga ska läsa detta. Detta är nämligen bra på riktigt.”

Nu finns alltså alla tre delarna i en volym plus extramaterial och färgillustrationer.

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22