SWEET VIRGINIA

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2006-2, Recension

Av Michael Simon
Bone Scissors 2005
Översatt av Göran Grip
Forum 2005

Den svarta advokaten Virgina Key utsätts för mordförsök i Austin, Texas, men saker och ting går snett. Mördaren skjuter i stället hennes barn. Kriminalinspektör Dan Reles och hans kollega James Torbett kopplas in på fallet. Det visar sig att utredningen kantas av droger och våldsam hänsynslöshet.

Michael Simon fick viss uppmärksamhet i Sverige med sin förra roman Dirty Sally och även här är språket stramt och korthugger. New York-juden Reles hemsöks av minnen ur det förflutna, men han måste ta itu med detta svåra fall som för honom och kollegan till samhällets bakgårdar där det inte finns tillstymmelse till moral eller barmhärtighet.

Här finns spirande kärlek – Reles kan inte låta bli att tänka på den vackra Virginia Key. Men med tanke på hur allt utvecklar sig borde han inte ha tid med det med tanke på vad han stöter på under resans gång.

Simon skriver rappt och med svart humor. Det har blivit en grym och spännande skildring av amerikanska sydstater för femton år sedan.

KARL HJELM  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22