SVINEN

Sep 6th, 2013 | By | Category: 2013-09 sep, Recension

Omslag till SvinenAv Lotte & Søren Hammer
Svinehunde 2010
Översatt av Lars Ahlström
Bazar Förlag AB 2012

En tidig måndagsmorgon gör två barn en fasansfull upptäckt. I den lilla ortens skola finner de i gymnastiksalen fem nakna och svårt misshandlade män som hänger från taket med närmast matematisk precision.

En specialgrupp från Köpenhamnspolisen under ledning av förste kriminalinspektör Konrad Simonsen får hand om utredningen. Misstankarna faller snart på skolans begåvade och alkoholiserade vaktmästare. Han förefaller veta mer om morden än han vill bekänna och hans svar på polisens frågor är minst sagt anmärkningsvärda.

Så småningom visar det sig att samtliga offer var pedofiler. Men varför denna makabra upphängning och stympning?

Lotte och Sören HammerPolisen försöker lägga locket på om att det är pedofiler som är offer, medan andra krafter i samhället vill utnyttja situationen och till varje pris vill piska upp en hatstämning som dessutom får folk i gemen att vilja ta lagen i egna händer.

Svinen är Lotte & Søren Hammers debutbok. De är syskon men långtifrån purunga om man skall döma av fotona. Romanen är långtifrån en traditionell debutbok.

Den har ett brett innehåll med ett språk som kanske inte är speciellt originellt men för handlingen framåt på ett för läsaren önskvärt sätt. Den beskriver personerna på ett intressant vis och både polisen och brottslingarnas tankar och gärningar följs parallellt åt.

Det här är en debutbok som är välskriven och gör att intresset för författarnas nästa alster är stort.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22