Svensken läser minst två pocketböcker på semestern

Jun 17th, 2009 | By | Category: 2009-3, Recension

Aldrig läser vi svenskar så mycket som på semestern, vare sig det är på en solig sandstrand, i hängmattan eller inomhus när sommarregnet strilar ned utanför fönstret. En undersökning från Pocketförlaget visar att mer än hälften av svenskarna packar ned minst två pocketböcker för en veckas semester.

De lediga veckorna föredrar de flesta att läsa en pocketbok. I en undersökning från Pocketförlaget anger 70 procent att läsning är en del av semestern.

”Sommaren är högsäsong i pocketbranschen, och lågkonjunkturen har hittills inte påverkat oss”,  menar Pocketförlagets VD Louise Bäckelin. ”Tvärtom märker vi ett markant uppsving i pocketförsäljningen i semestertider.”

Drygt hälften av svenskarna – 58 procent − tar med minst två pocketböcker för en veckas solsemester. Undersökningen visar att den mest avgörande faktorn är genren. Hela 89 procent anger att genre är viktigt, tätt följt av tips från vänner och bekanta. Recensioner och topplistor har däremot mindre betydelse för bokköparens beslut.

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22