SVEKET + MÖTET

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Tomas Blom
Norstedts 1997

Skilda världar är en såpa, som visas i korta avsnitt i TV4 på vardagar. Serien lockar stora tittarskaror, trots att aktörerna, med ett par undantag, är verkligt usla amatörer. Varför den blivit så populär beror inte på de medverkande utan på själva konceptet. Här finns nämligen såpans alla ingredienser, den gode, den onda, de rika och de fattiga såsom vi lärt känna dem från amerikanska förebilder som Dallas och Dynastin. Ondskan och intrigerandet personifieras av Rebecka Bowallius, en kvinna med dunkelt förflutet som när serien börjar är gift med den förmögne och godhjärtade Harald.

Tomas Blom är en av seriens författare och han försöker nu ge oss en bakgrund till huvudpersonernas agerande genom att berätta vad som hände innan serien tar sin början. För de trogna tittarna kan det kanske vara av visst intresse att få en förklaring till varför Rebecka lämnade sin nyfödde tvillingson hos pojkens pappa Matti, med vilken hon senare inleder ett kärleksförhållande. Sveket fyller alltså en viss funktion, men varför Norstedts gett ut Mötet som bara återger vad som redan visats på TV är för mig fullständigt obegripligt. Det kan knappast locka några nya tittare och de, som redan följer serien, känner snart igen sig. Och så intressant är inte denna såpa att man orkar dra igenom alltsammans en gång till.

BIRGITTA HÄRNER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22