SVARTA LÖGNER, RÖTT BLOD

Oct 30th, 2008 | By | Category: 2008-5, Recension

Omslag till Svarta lögner, rött blod

Av Kjell Eriksson
Ordfront 2008

Detta är den nionde boken om Ann Lindell och hennes kolleger vid Uppsalapolisen. Liksom i de tidigare så är det inte det akademiska Uppsala som är i fokus. Ann har äntligen träffat en man som hon blir passionerat förälskad i. Hon håller förhållandet hemligt för kollegerna, ett val som blir svårt när mannen (som rest utomlands på arbete) söks i ett mordärende. En hemlös missbrukare hittas död. Ann arbetar i stället med ett fall där en 16-årig flicka försvunnit.

Det är mest en historia om kärlek, misslyckanden och hopp om bättre liv. Polisarbetet går framåt, men både polisernas, författarens och läsarens fokus ligger på de personliga relationerna. Visst finns gåtorna att lösa i de båda ärendena, men det är lösningarna på de personliga problemen som för berättelsen framåt.
kjell eriksson

Jag gillar Kjell Erikssons romaner. De är alla bra, även om det enskilda verket, som här, inte är någon av hans allra bästa. Och jag ser fram emot att få följa Uppsalapolisernas också framdeles.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22