SVART VIND

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Clive Cussler & Dirk Cussler
Black Wind 2004
Översatt av Martin Olsson
B. Wahlströms 2006

Just nu verkar det som om Clive Cussler alltid skriver sina romaner tillsammans med någon – i det här fallet sonen Dirk. Familjens författartradition ska alltså föras vidare hela vägen till banken. Men också i denna bok om den oförbrännerlige Dirk Pitt kommer familjeband in i bilden när Pitt et consortes räddar världen.

Svart vind är kodnamnet på en japansk militär operation (ett sista desperat försök att ge USA på nöten i slutet av andra världskriget). Tanken är att sprida smittkoppor över stora delar av den amerikanska västkusten. Operationen misslyckas, ubåtarna sjunken i Stilla Havet, men det betyder inte att viruset är borta för alltid. En industrialist i Sydkorea, egentligen agent för Nordkorea, vill använda sig av den dödliga lasten för att söndra USA under valet och på så sätt få bort amerikansk militär från Sydkorea så att Nord obehindrat kan ge sig dit.

Unge Pitt får nys om planen och sen är alltsammans igång. Tre i familjen Pitt får röja runt och det blir faktiskt riktigt kul.

Världen (alltså USA) kan än en gång andas ut.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22