SVART OCH BLÅ

Jan 1st, 2009 | By | Category: 1999-2, Recension

Av Anna Quindlen
Black and Blue 1998
Översatt av Birgitta Schwartzman
Forum 1998

Detta är en roman om destruktivitet och passion. Huvudperson är den 37-åriga Fran som gitter sig med en polis och tror på framtiden. Men maken är en våldsam man som börjat slå henne redan före giftermålet. Hon tror att han skall sluta med det så fort de gift sig och fått barn. Men det blir etter värre, och till sist flyr hon tillsammans med sonen, byter namn, färgar håret och försöker bygga upp en ny tillvaro.
Anna Quindlen har varit kolumnist i New York Times och belönats med Pulitzerpriset för sina texter. Under journalisttiden mötte hon ofta misshandlade kvinnor och det är detta bakgrundmaterial som hon använt för denna minst sagt starka roman.
Det är egentligen en hoppfull indignationsbok (om ni förstår vad jag menar) och DAS- läsare kan uppskatta den för dess krypande spänning. Fran bävar för den dag då förre maken skall finna dem. Hon vet att han letar, han är polis och ger inte upp.
En skakande historia som inte bli sämre av att den har verklighetsbakgrund.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22