SVART HÄMND

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Peter Gissy
Prisma 2000

Huvudpersonen – journalisten Kent Mortland i Göteborg – söker efter en försvunnen direktör och hamnar på kanalön Jersey där han samtidigt hoppas på semester tillsammans med sin käresta. I stället hamnar han i en serie våldsamma händelser och förlorar kontrollen över det som sker.

Jag har alltid gillat Gissys romaner – särskilt hans förmåga att beskriva spelet mellan huvudpersonen och hans dotter – även om jag ansåg att hans tredje i serien, Blå åtrå, var ganska spretig. Här snärjer han snart läsaren men faktum kvarstår att han även här skriver en polisroman trots att huvudpersonen inte är polis. Gissy slingrar sig emellertid skickligt ur fällorna och historien om de två mördade kvinnorna i Göteborg och det försvunna sexåriga vittnet stegras och förtätas på ett gediget sätt.

Baksidan på denna fjärde bok i serien gör reklam för Mortlands egen hemsida (www.mortland.nu). Den sidan är däremot mer än lovligt tunn.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22