SVART EKO

Jan 11th, 2008 | By | Category: 2000-1, Recension

Av Michael Conelly
The Black Echo 1992
Översatt av Eva Larsson
Norstedts 1999

I den här romanen debuterar – på svenska vill säga – den slagkraftigt polisen Harry Bosch i Los Angeles. Vi har i Sverige kunnat läsa om författarens andre hjälte, FBI-agenten Terry McCaleb, i Blodspår häromåret. Conelly är en utomordentlig kriminalförfattare (Edgarvinnare hemma i USA med denna roman) och det troliga är att det kommer fler böcker om Bosch även här.
Författaren konstrar inte till saker och ting. Romanen är ganska traditionell, inte minst i beskrivningen av huvudpersonen som en våldsam och illa omtyckt man med dyster professionell bakgrund.
Han och en kvinnlig FBI-agent hamnar i ett fall med en mördad hemlös knarkare – en gammal bekant till Bosch från kriget i Vietnam. Och historien tar fart, våldsam fart. De nästan 400 sidorna är fyllda av subtil text och en myckenhet handling. Del här är skickligt gjort och väl översatt av Eva Larsson.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22