SVÄRMAREN

Sep 21st, 2011 | By | Category: 2011-9 sep, Recension

Omslag till SvärmarenAv Anna Bovaller
Inläst av Mirja Turtestedt (8 CD, cirka 10 tim)
Norstedts 2010

En lättsam deckare som är lite spretig eftersom författaren tydligen velat plocka in så mycket som möjligt i historien. Kriminalstoryn tar sin början när advokaten Petra Wester – som presenterades i debutboken Svinajakten – hittar sin biträdande jurist, Victoria Fors, död på deras arbetsplats  i Stockholm. Det är inget naturligt dödsfall och polis kopplas in medan advokatbyråns personal arrangerar en egen utredning eftersom de är rädda för att byråns renommé skadats.

Anna BovallerI botten skvalpar ekonomiska förbrytelser och misstankar om att insiders på byrån kan vara inblandade. Petra Westers efterforskningar leder henne till Victorias förtegna familj och det egna traumat med en död syster. Känsliga beröringspunkter dyker upp, liksom Victorias ”svartjobb” med en västsvensk idrottsklubb och hennes kärlekshistoria med en importerad engelsk fotbollsspelare och arbeten med dennes kontrakt.

Här finns det mesta av det som svenska kriminalförfattare sysslat med de senaste åren, och det är inte enbart menat som beröm. Dock skriver Bovaller väl och inläsningen av Mirja Tuvestedt (bilden nedan) är oklanderlig.

KJELL E. GENBERG

Mirja Turestedt

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22