STUNDER MED LINNÉR

May 26th, 2010 | By | Category: 2010-2, Recension

Omslag till Stunder med LinnérAv Leonie Caroki
Στιγμές με τον Sture Linnér
Översatt av Christos Pappas
Norstedts 2010

Den nyligen bortgångne Sture Linnérs samtal med den grekiske ambassadörens hustru är samlade i en tunn volym. Med diplomatisk artighet mot vårt land, våra sedvänjor och våra minoriteter återger Leonie Caroki Stunder med Linnér. Det är snabbskisser där Sture Linnér berättar om sitt liv och vad han upplevt. Hans mardrömmar som emanerar från hans upplevelser av andra världskrigets fasor, hans tid som Röda Korsdelegat i Grekland och som Hammarskjölds representant i Kongo. Det är små historier. Men de som träffat eller tidigare lyssnat till Sture Linnér vet att bakom de anspråkslösa orden och det försynta beteendet finns ett allvar och ett djup som behagfullt fascinerar läsaren och betraktaren.

I den här samlingen finns också en del skildringar och reflektioner av mer vardaglig karaktär.

Det här är en bok som var och en bör läsa ett par stycken ur varje kväll under ett par dagar. Då är ni i en ytterst bildad och välformulerad herres goda och njutningsfulla sällskap.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22