STUM SITTER GUDEN

Aug 21st, 2008 | By | Category: 2008-4, Recension

Omslag till Stum sitter Guden

Av Anna Jansson
Inläst av Marie Richardson (6 CD, ca 7 timmar)
Earbooks 2008

För åtta år sedan debuterade Anna Jansson med Stum sitter guden som nu kommit i talboksupplaga, gediget inläst av Marie Richardson. Här är nu välkända Maria Wern relativt ny polis i Kronköping när samhället drabbas av flera spektakulära mord och hon själv av svärmorsbekymmer.

Hennes poliskollektiv är sympatiskt skildrat och man följer gärna Marias ångestladdade funderingar gällande maken och hans dominanta mor.

Anna Jansson

Men en sak reser jag ragg inför. När böcker talas in av Tal & Punkt för biblioteksbruk måste inläsaren följa texten till punkt och pricka. Det är inte nödvändigt när talboken är gjord för kommersiellt bruk. Därför anser jag att Earbooks (eller kanske Bengt Nordin Agency) gjort Anna Jansson en otjänst med en utgåva som inte reviderats. Jag noterade redan år 2000 att den här bokens repliker är rent omöjliga. Inga människor talar så uppstyltat som alla gör med jämna mellanrum i Stum sitter guden. Anna Jansson skriver inte så längre och därför borde hon ha fått chansen att skriva om replikerna.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22